Pravosljavlje Forum
 М О Л И Т В Е - Page 2 D62e5e2fb7


ДОБРОДОШЛИ НА АНАСТАСИЈА - ПРАВОСЛАВЉЕ ФОРУМ

Ако још увек нисте члан нашег форума препоручујемо Вам да се региструјете и придружите нам се. Поделите са нама ваша искуства и мишљења. Желимо вам пријатан боравак и дружење на АНАСТАСИЈА - ПРАВОСЛАВЉЕ форуму.


Поздрав, чекамо вас !!!
Pravosljavlje Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pravosljavlje Forum

КОРАК СРЦЕМ, УМОМ И РЕЧЈУ СТАЗАМА ПРАВОСЛАВЉА
 
HomePortalРегиструј сеПриступи
+ ДОБРО ДОШЛИ НА ФОРУМ! МОЛИМ ТЕ ДА НЕ БУДЕШ САМО ЧИТАЛАЦ ТЕКСТОВА. ПОСТАНИ ПРИЛОЖНИК ПРАВОСЛАВЉУ, ВЕЛИКА ДЕЛА СТВАРАЈУ МАЛИ ЉУДИ ПРОЖЕТИ ЉУБАВЉУ ПРЕМА ВЕРИ И НАЦИЈИ!!! + • + "Будите мудри као змије и безазлени као голубови". • + "Мудрост ће вас сачувати да вас вуци нe растргну, а доброта ће вас сачувати да ви не постанете вуци". • + Патријарх Српски, Г. Павле + •
ИЗВИЊАВАМО СЕ ПОСЕТИОЦИМА ФОРУМА ЗБОГ РЕКЛАМА КОЈЕ СЕ ПОЈАВЉУЈУ ИСПОД БАНЕРА (испод овог текста). РЕКЛАМЕ СЕ ПОЈАВЉУЈУ НА ФОРУМУ ИЗ ЈЕДНОСТАВНОГ РАЗЛОГА ЈЕР ЈЕ КОРИШЂЕЊЕ СОФТВЕРА ФОРУМА БЕСПЛАТНО И НА ИЗБОР РЕКЛАМА НЕМАМО УТИЦАЈ. ХВАЛА НА РАЗУМЕВАЊУ.

 

  М О Л И Т В Е

Go down 
Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
АуторПорука
petrovic.sasapi
нови члан
нови члан
petrovic.sasapi

Male
Број порука : 14
Година : 50
Локација : Пирот, Србија
Члан од : 14.11.2013

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeThu May 08, 2014 8:26 am

 М О Л И Т В Е - Page 2 33c0vmh
Назад на врх Go down
vasilija.cicarevic
нови члан
нови члан
vasilija.cicarevic

Female
Број порука : 15
Година : 35
Локација : Podgorica
Члан од : 30.08.2011

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeFri May 09, 2014 10:05 am

МАТЕРИНСКА МОЛИТВА

 М О Л И Т В Е - Page 2 2hz5ys5


"МАТЕРИНСКА МОЛИТВА СА ДНА МОРА ИЗБАВЉА"
Ову пословицу сигурно знају сви. Но, верујели бар већина да ово није празна лепоречивост, већ савршена истина потврђена кроз многе векове безбројним примерима.
Отац Павле, монах, испричао је случај који се недавно догодио. Мене је овај догађај запрепастио. Зато ћу га испричати да би сви знали о чему се ради.
На улици, о.Павлу пришла је непозната жена и замолила га да дође и исповиди њеног сина. Рекла је адресу.
- Ја сам се врло журио- прича о.Павле и тога дана нисам успео да одем. А право говорећи заборавио сам адресу. Следећег дана она ме је опет срела ујутру врло забринута. Упорно ме је молила и преклињала да одмах кренем код њеног сина. Нисам је ни запитао зашто и она непође са мном.Попео сам се уз степенице и зазвонио. Отворио је младић, врло запуштеног изгледа и одмах се могло видети да је пијан. Посматрао ме је дрско, јер сам био у одежди. Поздравих га рекавши; " Ваша мајка ме је замолила да дођем код вас". Младић се испрси; " То је лаж. Моја мајка је умрла пре 5 година." На зиду је стајала њена фотографија. Ја му показах на њу говорећи; " Ова жена ме је замолила да те посетим". А он ће изазивачки;" Значи, ви сте са онога света дошли?" "Не, одговорих. Упараво са овога света. А то што ти кажем испуни. Сутра ујутро дођи у храм." " А ако не дођем" "Дођи мајка тако моли. Грех је родитељску реч не послушати."
Сутрадан он је дошао. На исповести се тресао од ридања, говорећи да је мајку истерао из куђе. Живела је по туђим кућама. Ускоро је умрла. Он је сазнао да је умрла, али није ишао на сахрану.
Тога дана увече последњи пут сам се видео са његовом мајком. Била је врло радосна. Много се захваљивала и рекла ми је да је њеном сину опроштено, јер се покајао и исповедио и да се она са њим већ видела.
Ујутро сам пошао на његову адресу. Суседи ми рекоше да је јуче умро и да је одвезен у мртвачницу.
Ево, то је била прича о. Павла. Ја грешни размишљам; значи мајки је било дано да види сина са места где је била после свог земног краја. Било јој је дано да зна време смрти свог сина. Дакле , и тамо је њена молитва била тако силна да јој је било дано да се ваплоти и замоли свештеника да исповеди и причести несрећног раба Божијег. Јер, тако је страшно умрети без покајања и причешћа.
И што је главно: она га је волела и као пијаницу који ју је истерао из куће. Она се није љутила и жалила, знајући боље од нас о уделу грешника. Учинила је све да тај део мимоиђе њеног сина. Она га је подигла са греховног дна, управо она, и то само стилом своје љибави и молитве.
Назад на врх Go down
pashas
нови члан
нови члан
pashas

Male
Број порука : 21
Година : 54
Локација : Ljubovija
Члан од : 25.07.2012

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeSat Jun 14, 2014 9:04 am

Чудотворна икона Мајке Божије ВАСПИТАЊЕ

 М О Л И Т В Е - Page 2 1zz6ot0

О, Пресвета Владичице, Дјево Богородице,
спаси и сачувај под окриљем Својим чеда моја (имена), као и сву децу, девојчице и дечаке,
крштене и некрштене и оне у мајчинској утроби ношене.
Закрили их цензурисаноинским Покровом Твојим, сачувај их у страху Божијем и у родитељској послушности.
Умоли Господа мог и Сина Твог да им дарује оно што користи њиховом спасењу.
Поверавам их цензурисаноинском старању Твоме,
јер си Ти Божанствена Заштита слугама Твојим. Амин.

(Мајка Божја преко ове иконе помаже забринутим родитељима који јој се усрдно обраћају за помоћ у благочестивом васпитању и одгајању деце.)
Назад на врх Go down
neyosan
нови члан
нови члан
neyosan

Male
Број порука : 24
Година : 68
Локација : Nova Pazova
Члан од : 24.10.2012

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeMon Jun 16, 2014 7:03 am

 М О Л И Т В Е - Page 2 2vvtk78
Назад на врх Go down
Maki
нови члан
нови члан
Maki

Female
Број порука : 17
Година : 48
Члан од : 06.02.2011

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeTue Jun 17, 2014 6:34 am

Молитвено уздисање мајке за своју децу

 М О Л И Т В Е - Page 2 346ol6c

Боже, Саздатељу свих створења, придодајући милост на милост, Ти си ме удостојио да постанем мајка породице; благост Твоја ми је даровала децу и ја се осмељујем да кажем: то су Твоја деца, зато што си им Ти даровао живот, душу бесмртну, препородио их Крштењем за живот у складу са Твојом вољом, усиновио си их и примио у недра Црква Своје. Господе сачувај их у благодатном стању до краја живота; удостој их да буду причесници тајни Твога Завета; освећуј их Твојом истином; да се свети и њима и кроз њих свето име Твоје! Пошаљи ми Твоју благодатну помоћ у њиховом васпитању ради славе имена Твога и користи ближњег! Подај ми ради овог циља помоћ, трпљење и снагу! Научи ме да у њихова срца усадим корен истине мудрости – страх Твој! Озари их светлошћу твоје премудрости, која управља васељеном, да Те заволе свом душом и помишљу својом; да се прилепе уз Тебе свим срцем и да се целог свог живота боје речи Твојих! Даруј ми разум да их убедим да је истински живот у поштовању заповести Твојих; да им труд учвршћен благочешћем у овом животу пружа мирно задовољство, а у вечности – неизрециво блаженство. Дај им да разумеју Твоје законе, да до краја дана својих делују с осећањем свеприсутности Твоје; усади у њихово срце страх и одвратност према сваком безакоњу; да буду непорочни на путевима својим; да се увек сећају да си Ти, Свеблаги Боже, ревнитељ закона и правде Твоје! Сачувај их у целомудрености и страхопоштовању према имену Твојем, да не срамоте Цркву Твоју својим понашањем, већ да живе према њеним саветима! Одушеви их ревношћу за корисно учење и учини их способнима за свако добро дело, да задобију истинито знање о оним стварима, које су им потребне; да се просвете сазнањима корисним за човечанство. Господе, уразуми ме да дочарам убедљиво уму и срцу деце моје опасност дружења с онима, који не знају за страх Твој; да беже од сваког савеза са безаконицима; да не слушају ружне разговоре; да их не скрену с пута Твојег лоши примери; да се не саблазне тиме што је понекад пут грешника успешан у овоме свету.

Оче Небески, даруј ми благодат да сачувам од саблажњивања деце моје мојим поступцима, већ да, стално умајући у виду њихово понашање, одвраћам их од заблуда, исправљам њихове погрешке, обуздавам тврдоглавост и необузданост, задржавам од тежње ка сујети и лакомислености; да се не заносе безумним помослима, да не слушају пориве срца, да се не погрде у помислима својим, да не забораве Тебе и закон Твој, да не погуби безакоње ум њихов и здравље, да не раслабе греси душевне и телесне њихове снаге. Судијо Праведни, Који кажњаваш децу за родитељске грехе до трећег и четвертог колена, отклони такву казну од деце моје, не кажњавај их због грехова мојих; већ их покропи росом благодати Твоје, да напредују у врлини и светости, да узрастају у љубави Твојој и љубави људи благочестивих. Оче свих блага и сваке милости, из осећања родитељских желела бих за децу своју сва обиља блага земаљских, желела бих благослов од росе небеске и од хлеба земаљског, али нека буде с њима света воља Твоја! Устрој њухову судбину по вољи Твојој, не лиши их у животу насушног хлеба, подај им све неопходно у привременом животу ради задобијања блажене вечности; буди милостив према њима када сагреше пред Тобом; не замерај им грехове младости и из незнања; учини да њихова срца буду скрушена када се буду противили руковођењу благости Твоје; кажњавај их и милуј, усмеравајући на пут Теби благоугодан, али их не одбацуј од лица Твога! Примај милостиво молитве њихове; даруј им успех у сваком добром делу; не одврати лице Твоје од њих у дане жалости њихове, да их не задесе искушења преко њихових снага. Осењуј их Твојом милошћу; нека их прати Анђео Твој и чува их од сваке несреће и злог пута.

Свеблаги Боже, учини ме мајком, која се весели деци својој, нека буду радост моја за дана живота мога и ослонац мој у старости. Удостој ме да уздајући се у Твоје милосрђе станем с њима на Страшном Суду твоме и с непостидном смелошћу кажем: „Ево мене и деце моје, коју си ми Ти дао, Господе!“, да заједно с њима, прослављајући неизрециву благост и вечну љубав Твоју, непрестано хвалим свето име Твоје, Оче, Сине и Душе Свети у векове векова. Амин!
Назад на врх Go down
FANDJO63
нови члан
нови члан
FANDJO63

Male
Број порука : 15
Година : 57
Локација : KRUSEVAC
Члан од : 18.08.2012

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeTue Jun 24, 2014 6:03 am

МАЈЧИНА МОЛИТВА

 М О Л И Т В Е - Page 2 2dw8cbn

Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу (имена) коју Си ми подарио да родим.
Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.
Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.
Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то-
О Господе, просвети разум моје деце Твојом премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.
Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без грешности.
Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.
Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.
Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.
Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.
А кад моја деца погреше пред Тобом, не окрени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.
Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.
Сачувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.
О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.
Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света АМИН
Назад на врх Go down
Томислав
нови члан
нови члан
Томислав

Male
Број порука : 23
Година : 48
Члан од : 27.09.2010

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeFri Jun 27, 2014 1:59 pm

У детињству се полаже темељ духовне основе човека.

Архимандрит Рафаил Карелин
 М О Л И Т В Е - Page 2 11bhxyd
Назад на врх Go down
ivica58
нови члан
нови члан
ivica58

Male
Број порука : 20
Година : 69
Члан од : 03.07.2009

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeWed Jul 02, 2014 6:34 am

МАЈЧИНА МОЛИТВА
 М О Л И Т В Е - Page 2 2rqjzo7

Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скришено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.
Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.
Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.
Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то-
О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.
Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности.
Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.
Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.
Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.
Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.
А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.
Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.
Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.
О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.
Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света АМИН.


Назад на врх Go down
gaga32
нови члан
нови члан
gaga32

Female
Број порука : 18
Година : 50
Члан од : 21.03.2010

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeWed Jul 09, 2014 7:46 am

Причајте са својом децом. Господ вам је подарио своје најдрагоценије дарове и дао вам је тај благослов да будете родитељи и да васпитавате и правите једног правог, вредног и побожног хришћанина или хришћанку. Увек морате да имате времена за своје дете, оно је најважније како за вас још више је важније Господу нашем. Свака грешка у васпитавању се скупо плаћа и у овом свету а поготово се даје одговор зашто смо били лоши родитељи! Дете гради свој карактер до своје пете године и то је најпресудније време да се од њега створи прави побожни хришћанин. Код девојчица улогу у васпитању би требало да има више мајка док код дечака отац! Присуство мајке у кући благотворно утиче на дух породице, што се веома добро изражава пословицом: „Мајка у кући је као срце на свом месту“. Духовна улога мајке у породичном „организму“ важнија је од сваке финанијске потпоре коју она може да омогући; њено место у структури породице је незаменљиво, посебно када је реч о савременим, малим породицама.

 М О Л И Т В Е - Page 2 2lco8ig
Назад на врх Go down
gaga32
нови члан
нови члан
gaga32

Female
Број порука : 18
Година : 50
Члан од : 21.03.2010

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeWed Jul 09, 2014 7:47 am

 М О Л И Т В Е - Page 2 2mxrh1c
Назад на врх Go down
Varvara
нови члан
нови члан
Varvara

Female
Број порука : 28
Година : 57
Члан од : 25.02.2009

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeWed Jul 09, 2014 8:49 am

Majka i ćerka

- Kaži meni, slatka nano,
Je l' od Boga tako dano,
Da nam ovaj život pruža
Više trnja nego ruža?

Je li tako Božja volja
Da nas prati svud nevolja?
Da živimo sve u strahu
I u sumnji i uzdahu?
Kad će ovo vreme proći?
Da l' će ipak bolje doći?
Duša mi je ustrašena
Kao tica ulovljena.
Pa kad si me ti rodila,
Ohrabri me, majko mila.

- Ne boj mi se, kćeri moja,
Nek se stiša duša tvoja.
Više trnja – skuplja ruža,
Taj mi nauk život pruža,
A nevolje što su veće

To je lepše lice sreće.
Golgotska je gorka stena
Dver na hramu vaskrsenja.
Lek od straha i uzdaha
Jest, i biće, vera jaka.
Lek od sumnje, kćeri mila,
Od uvek je nada bila.
U veru se ti obuci

I štap nade drž' u ruci,
Pa zapevaj, ti i nana:
"Nismo same, Bog je s nama!"

 М О Л И Т В Е - Page 2 2ldaq85
Назад на врх Go down
nebojsakole
нови члан
нови члан
nebojsakole

Male
Број порука : 16
Година : 58
Локација : nis
Члан од : 21.10.2012

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeSun Jul 13, 2014 7:39 am

Легох спати Бога звати
и анђеле призивати.
Бог се деси на небеси,
небеса се отворише
анђели се поклонише
Христа Бога замолише,
где ја легнем, где ја спим
да никакво зло не сним.

Крст на небу крст на земљи,
крсти Боже место моје,
где ја легнем где ја спим
да никакво зло не сним.
Амин.

 М О Л И Т В Е - Page 2 2i08wux
Назад на врх Go down
peradetlic
нови члан
нови члан
peradetlic

Male
Број порука : 25
Година : 52
Члан од : 12.06.2010

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeSun Jul 13, 2014 8:45 am

МОЛИТВA МАЈКЕ ЗА СВОЈУ ДЕЦУ

 М О Л И Т В Е - Page 2 5kmvpk

Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скришено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.

Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.

Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.

Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то - О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.

Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности.

Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.

Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.

Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.

Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.

А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.

Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.

Сaчувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.

О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.

Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света АМИН.

Боже, Творче свих ствари!

Додајући милости милост, Ти си ме учинио достојном да будем мајка породице; благост Твоја подарила ми је децу, и ја се усуђујем да кажем: они су Твоја деца! Јер си им Ти даровао живот, оживео их бесмртном душом, препородио их крштењем за живот, који је у складу са Твојом вољом, усвојио си их и примио у недра Своје Цркве.

Господе! Сачувај их у благодатном стању до краја живота, удостој их да буду причасници тајни Твог завета.

Осветљуј их Твојом истином.

Нека је свето у њима и кроз њих свето Име Твоје!

Пошаљи ми Твоју благодатну помоћ у њиховом васпитању за славу Имена Твог и за корист ближњих!

Даруј ми за то начине, стрпљење и снагу!

Научи ме да усадим у њихово срце корен истинске мудрости - Твој страх!

Озари их светлошћу Твоје премудрости, која управља космосом!

Да Те заволе свом душом и мишљу својом.

Да се приљубе уз Тебе свим срцем и целог свог живота да се плаше речи Твојих!

Даруј ми разум да их уверим да се истински живот састоји од поштовања Твојих заповести.

Да рад, који се учвршћује побожношћу, пружа у овом животу оно што им треба, а у вечности, неизречено блаженство.

Откриј им разумевање Твог закона!

Нека до краја својих дана раде у осећању Твоје свудаприсутности!

Усади у њихово срце презир и гнушање према сваком безакоњу.

Нека буду непорочни на путевима Твојим.

Да имају на уму увек да си Ти, Свеблаги Боже, Ревнитељ закона и правде Твоје.

Сачувај их у целомудрености и страхопоштовању према имену Твом!

Да не срамоте Цркву Твоју својим понашањем, него да живе по њеним упутствима!

Дај им полета у жељи за корисним учењем и учини их способним за свако добро дело!

Да стекну праву представу о оним предметима, чији су подаци неопходни за њихов положај; да се просветле знањима благотворним за људски род.

Господе! Умудри ме да утиснем неизбрисивим цртама у уму и срцу моје деце мудрост да беже од пријатељства са онима који не знају за Твој страх, да им усадим мудрост за одлучно удаљавање од сваког савеза са безаконицима.

Да не слушају покварене разговоре.

Да не слушају лакомислене људе.

Да их не сврате са Твога пута ружни примери.

Да се не саблазне тиме што је понекад пут безаконика успешан у овом свету.

Оче Небески!

Даруј ми благодат да свестрано пазим да не саблазним децу своју мојим поступцима, већ, стално имајући у виду њихово понашање, да их одвраћам од заблуда, исправљам њихове грешке, обуздавам њихову тврдоглавост и самовољу.

Да се уздржавају од тежњи ка сујети и лакомислености.

Да се не заносе безумним помислима.

Да не иду за својим срцем.

Да се не погорде у својим помишљањима.

Да не забораве Тебе и Твој закон.

Да безакоње не уништи њихов ум и здравље.

Да греси не ослабе њихове душевне и телесне снаге.

Судијо праведни, који кажњаваш децу за грехе родитеља до трећег и четвртог колена, одврати такву одмазду од деце моје; не кажњавај их за моје грехе, већ их покропи росом благодати Твоје, да напредују у врлини и светости, да узрасту у благонаклоности Твојој и у љубави благочестивих људи.

Оче штедрости и сваког милосрђа!

По родитељском осећању ја бих желела својој деци свако изобиље земаљских блага, желела бих им благослов од росе небеске и од земаљског ђубрива, али нека буде с њима света воља Твоја!

Уреди њихову судбину по Твојој благонаклоности:

Не лиши их у животу насушног хлеба.

Пошаљи им све неопходно време за стицање блажене вечности.

Буди милостив према њима, кад сагреше пред Тобом.

Не окривљуј их за грехе младости и незнања.

Учини њихова срца скрушеним кад се буду противили руководству Твоје благости.

Казни их и милуј, упућујући их на пут, благоугодан Теби, али их не одбаци од лица Свога!

Прихвати са благонаклоношћу њихове молитве, даруј им успех у сваком добром делу.

Не одврати лица Свог од њих у дане њихове жалости, да их не снађу искушења која премашују њихове снаге.

Осени их Својом милошћу, нека иде Твој анђео с њима и сачува их од сваке несреће и злог пута.

Свеблаги Боже!

Учини ме мајком која се весели због деце своје, да она буду моја срећа у све дане живота мог и ослонац мој у мојој старости.

Удостој ме, мене која се уздајем у Твоје милосрђе, да станем с њима на страшном суду Твом и да са недостојном одважношћу кажем: ево мене и деце моје коју си ми Ти дао, Господе!

Да заједно с њима, прослављајући неизречену благост и Твоју вечну љубав, хвалим пресвето Име Твоје, Оче, Сине и Душе Свети, у векове векова. Амин.
Назад на врх Go down
http://peradetlic.hupont.hu/
jednalasta
нови члан
нови члан
jednalasta

Male
Број порука : 17
Година : 68
Члан од : 15.03.2009

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeMon Jul 21, 2014 7:53 am

МАЈЧИНА МОЛИТВА
 М О Л И Т В Е - Page 2 2ij5ily

Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скришено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.
Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.
Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.
Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то-
О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.
Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности.
Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.
Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.
Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.
Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.
А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.
Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.
Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.
О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.
Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света АМИН.
Назад на врх Go down
Gaga-Gaga
нови члан
нови члан
Gaga-Gaga

Female
Број порука : 10
Година : 30
Локација : Beograd
Члан од : 30.04.2011

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeSat Jul 26, 2014 6:58 am

МАЈЧИНА МОЛИТВА

 М О Л И Т В Е - Page 2 Rivk7n

Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скришено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.
Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.
Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.
Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то-
О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.
Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности.
Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.
Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.
Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.
Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.
А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.
Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.
Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.
О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.
Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света АМИН.
Назад на врх Go down
NAUM
нови члан
нови члан
NAUM

Male
Број порука : 23
Година : 62
Локација : HESINGBORG
Члан од : 20.09.2012

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeMon Jul 28, 2014 10:07 am

МОЛИТВА ЗА ДЕЦУ
 М О Л И Т В Е - Page 2 28cev7d

Господе Исусе Христе, Који си Сам био Дете, и Који си децу волео и благосиљао, помилуј и спаси децу нашег времена, да се некрштена крсте, а крштена дасе вером у Тебе и љубављу према Теби утврде. Спаси, Господе, ону децу коју њихови неверујући или зловерни родитељи кваре безбожјем или зловерјем и одвлаче их од Тебе, Који си једини Спас и Избавитељ њихов. Спаси, Господе, и ону децу коју бездушни зли учитељи, безбожни или зловерни, удаљују од Тебе Творца њиховог, и уводе у друштво душом огубаних. Спаси, Господе, ону децу чије чисте душе оскрвњује сваки неморална улици и разврат у позоришту, на телевизији и у биоскопу. Спаси их од ових нечистота. Спаси, Милостиви, и ону дечицу без родитеља која су пала под руку сурових старатеља, злих очуха и маћеха спаси их од слушања хулних речи и гледањазлих дела. Помози, Свемогући, да деца узрасту и сазру за синовство Божије и грађанство Небеског Града на вечно спасење, а у Твоју славу и хвалу. Амин.

Назад на врх Go down
lagu
нови члан
нови члан
lagu

Female
Број порука : 27
Година : 52
Локација : Beograd
Члан од : 06.09.2010

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeTue Jul 29, 2014 8:12 am

 М О Л И Т В Е - Page 2 Dewol5
Назад на врх Go down
gg66
нови члан
нови члан
gg66

Male
Број порука : 23
Година : 54
Члан од : 12.01.2011

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeWed Aug 06, 2014 10:47 am

BLAGO VAMA MILA DECO,KOJIMA SE DAJE DA U SVAKOJ DRAGOJ ŠKOLI PRIBIRATE ZNANJE ,

 М О Л И Т В Е - Page 2 2e4ltft
Назад на врх Go down
Konstantin2
нови члан
нови члан
Konstantin2

Male
Број порука : 16
Година : 42
Локација : Leskovac
Члан од : 12.03.2012

 М О Л И Т В Е - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: М О Л И Т В Е    М О Л И Т В Е - Page 2 Icon_minitimeSun Aug 10, 2014 7:00 am

Свиђа ми се
Пратите нас!
ПРИЈАТЕЉИ ФОРУМА
Анастасија форум на ФБ

Izrada bisernih ikona

stupovi

BANDOLEROSI Forum


spidistamparija